top of page

OM

Om Susanne

Perfekta kombon

Efter en bakgrund i många olika yrken och positioner har jag nu hittat den perfekta kombon i livet. Som ordningskonsult/professionell organisatör arbetar jag fysiskt med kroppen, använder knoppen för att räkna ut smarta lösningar till mina kunder och jag får utlopp för min kreativitet. Dessutom träffar jag massor av härliga människor!

Tidigare yrken

I tidigare yrken inom affärsutveckling, marknad, event, miljö, hälsa & personlig utveckling har det i mångt och mycket handlat om att ha alla delarna i ordning och samtidigt hålla koll på den stora bilden. Detaljnivån gentemot ”The big picture”. Samma princip som gäller när det kommer till att skapa ordning och struktur som håller i längden! 

Älskar röra och oreda!

En fascination för att sortera och kategorisera saker har alltid funnits där och jag har ett oändligt tålamod med just dessa saker. Det är min passion - jag älskar röror och oreda! Då kan jag göra som mest skillnad. Jag har en aldrig sinande ström av energi när det kommer till att bringa klarhet i kaos och skapa enkelhet som består!

Med tre, numera tonårsbarn och utflugna barn, har jag haft min beskärda del av vardagskaos och har ett litet hum om vad som kan fungera i längden när det gäller att jonglera hem, familj och jobb. Och en hund :-).

Hållbart liv

Sammantaget får jag i mitt yrke som ordningskonsult och coach den underbara möjligheten att arbeta med för mig mycket meningsfulla saker - att hjälpa människor att må bra och leva ett hållbart liv - och på samma gång bidra till en bättre värld där vi hushåller med jordens resurser!

Bättre kan det väl inte bli?

8 (1)_edited.jpg

Shapendoeshunden - Zeb

Alltid glad

NAPO-logo18.png
napo-21-badges-resorg.png
NAPO-21-Badges-HouseholdMgmt.png
NAPO-21-Badges-Workplace.png
Gothia - logga - Professionell coach.png
Om Susanne
Susanne_färg_edited.jpg

“En fundamental del i att skapa ett varaktigt resultat är det lärande som finns mellan mig och klienten. Ett lärande som baseras på en förståelse för vad det är som orsakar oordningen.”

Susanne Rittedal Söderblom

Om Ordningsakademin

Att glömma tid och rum

En vän ställde mig frågan ”om jag inte gjorde det jag gjorde idag – vad skulle jag göra då? Vad får mig att ”glömma tid och rum?”. Svaret kom snabbt; ”rensa, sortera, kategorisera, och skapa ordning”. Med tillägget – ”Fast det kan jag ju inte jobba med. Eller?”

 

Slarviga Sussi

Ända sedan jag var liten har jag älskat att sortera och rensa saker. Nu betyder inte detta att det var ordning på mitt rum. Tvärtom – "Slarviga Sussi" var ett av mina smeknamn. Min specialitet var att ”täcka över”. Vilket innebar att jag kastade ett vitt lakan över röran när den var som värst. Med andra ord är jag inte en naturligt ordningsam person. Idag har jag kommit till insikt och använder mig av olika strategier och verktyg för att skapa ordning omkring mig.

 

Ordning och raka rader!
En höjdpunkt när jag var liten var när jag fick följa med mamma och pappa till byggvaruhuset. Ni vet – raka rader med fint uppstaplade varor. I ordning. Hade jag tur kunde jag tjata till mig en liten låda med massa fack. Snabbt hem och börja sortera färgade plastgem, suddgummin, små figurer och annat. Oftast slutade det med att jag möblerat om hela rummet och lagt varendaste pinal i ordning!

daria-shevtsova-426318-unsplash_edited.j

Professional Organizing - Aha-upplevelsen!

När jag upptäckte fenomenet Professional Organizing och att det är stort i USA var det som en aha-upplevelse - Jag kan jobba med detta! Så - när livet gav mig möjligheten att testa vingarna som ordningskonsult tvekade jag inte en sekund. Jag utbildade mig via NAPO University och blev Sveriges första professionella medlem i NAPO – en sammanslutning av ordningskonsulter från hela världen som delar samma passion för att hjälpa människor att bringa ordning ur kaos. En NAPO-konferens i Dallas senare och jag var definitivt säker på att detta vill jag göra resten av livet.

Been there - done that!

Jag brinner för att dela med mig av mina kunskaper kring att rensa i röran och skapa mera liv och vill ta med mina klienter på den lärande resan. Det går att blir ordningsam och få flyt i tillvaron - tro mig, jag vet.

Ordningsakademin hjälper sina kunder att uppnå funktion, ordning och klarhet genom att skapa organiserade system och struktur runt objekt, utrymmen och data. Med kraftfulla coachningsverktyg hjälper jag mina klienter att se vilka mönster och tankar som ligger bakom oordningen. 

 

Välkommen till Ordningsakademin!

Om Ordningsakademin
bottom of page