PROFESSIONELL ORGANISERING

Som ordningskonsult hjälper jag privatpersoner och företag att skapa balans och struktur i vardagen genom att ta kontroll på sina utrymmen och sin tid, både hemma och på arbetsplatsen.
Ordning - i alla typer av utrymmen

Åstadkom mer på kortare tid med personlig hjälp på plats med att rensa, sortera och organisera dina utrymmen och skapa rutiner och system som håller! Under vårt arbete kommer jag att lära dig hur du gör för att bibehålla din ordning.

Ta kommandot över ditt papperskaos, dina förråd, garage, kontorsutrymmen eller kalender. 

Jag har kreativa idéer och lösningar på dina ordningsutmaningar. De saker som du inte längre behöver, använder eller älskar hjälper jag till att hitta nya hem till - antingen genom återvinning, donation eller försäljning. Alltid med miljön i fokus!

 

Boka en eller flera sessioner - beroende på just Ditt ordningsprojekt! Läs mer nedan om exempel på olika tjänster och hur jag kan hjälpa dig!

Hemmet i ordning

Rensa i röran och skapa mer utrymme för ditt liv!

Flytten i ordning

Stressfri flytt, rensning, ned-/uppackning

och du flyttar in i ett hem med en grundordning!

Ordning på jobbet

Era medarbetare kan fokusera på det som är viktigt. Egenföretagare - hitta ditt workflow!

Fler tjänster

En ordningskonsult kan stötta dig vid flera av livets skeenden. Hur kan jag kan hjälpa dig?

Rensa i röran

Att rensa ut det du inte behöver och bara behålla det som skänker glädje frigör ditt sinne och ger energi att fokusera på det som verkligen betyder något för dig. Jag tror fast på att röriga utrymmen skapar röriga sinnen.
 

Organisera

När du är organiserad får du tid att göra det du älskar och kan skapa minnen med de som är viktiga för dig. Organiserade utrymmen hjälper dig att vara mer produktiv.
 

Vad drömmer Du om?

Var fullt närvarande i ditt liv och få kontroll på dina utrymmen. Att vara organiserad innebär att du skapar den enkelhet och ordning du behöver för att förverkliga Dina drömmar!

Nio anledningar att anlita en ordningskonsult

Du vill bli organiserad men har inte tid att göra själv


Det är tidskrävande att rensa och organisera - om det så är ett enda rum eller ett helt hus. Och även om du ibland lägger en del tid på ditt organiseringsprojekt är det alltför lätt att tappa fart och fokus på vägen, vilket gör att ditt projekt förblir oavslutat.

Så om "att bli organiserad" har varit på din att göra-lista i flera år, kanske det är dags att äntligen få något att hända. En professionell ordningskonsult kan vägleda dig genom rensningsprocessen och få det klart inom rimlig tid och inom din budget, hjälpa till med bortforsling av oönskade saker, lägga upp saker till försäljning och välja optimala organisationssystem för att få ut det mesta av ditt nyvunna utrymme, för att nämna några av fördelarna.

Det blir helt enkelt klart!
Du ska flytta


Att anlita en professionell ordningskonsult för att hjälpa till före, under eller efter en flytt kan vara en livräddare!

Inför en flytt kan en professionell ordningskonsult hjälpa dig att rensa och organisera ditt hem, vilket gör det lättare att styla - vilket i sin tur kan hjälpa till att locka till potentiella köpare och kanske till och med hjälpa ditt hem att säljas till ett högre pris.

Att minska på antalet ägodelar innan flytten betyder också mindre vikt och mindre utrymme i flyttbilen, vilket motsvarar en billigare flytt, något som kan få en betydande ekonomisk inverkan, speciellt om du flyttar långt bort. Dessutom sparar detta på vår värdefulla miljö då inte saker behöver fraktas i onödan!

Slutligen kan en professionell ordningskonsult hjälpa dig att packa upp dina ägodelar i ditt nya hem och optimera dina system så att du är organiserad från början i ditt nya hem!
Du arbetar eller driver ett företag hemifrån


Arbetar du hemma en eller flera dagar i veckan? En professionell ordningskonsult kan hjälpa dig att skapa en tydlig ordning i ett rörigt hemkontor, organisera filer och pappersarbete och skapa ett utrymme som bäst stödjer ditt företag!
Du är i en större livsövergång


När livet gör sig påmint i form av hälsoproblem, en älskad persons död, skilsmässa, nytillskott i familjen eller åldrande föräldrar – är det sista du vill att fokusera på ditt hem. I dessa tider ska hemmet ändå på ett sätt löpa på, men kanske istället skapar onödig stress och kaos. En professionell ordningskonsult kan hjälpa till att skapa en känsla av ordning och lugn till ditt hem när du behöver det mest. Här är några fler sätt som en ordningskonsult kan hjälpa till i en utmanande tid:

  • Organisera babyutrustning för nya föräldrar
  • Hjälpa åldrande föräldrar som behöver skära ned på antalet ägodelar – kanske inför en flytt
  • Hjälpa dig att sortera och organisera en avliden älskad persons tillhörigheter
  • Vid en skilsmässa - hjälp med rensning och sortering av gemensamma ägodelar
  • Få en nystart och återta ditt utrymme efter en skilsmässa
Dina papper är en komplett katastrof


Är högar av osorterade papper roten till det onda för din existens, hemma eller på jobbet? Istället för att skjuta åt sidan att organisera dem (än en gång) kan ett proffs hjälpa dig att sortera igenom dem. En professionell ordningskonsult kan hjälpa dig att skilja vilka papper som behöver behållas och vilka som kan slängas, och sedan skapa ett pappers-/dokumenthanteringssystem som fungerar för dig - fysiskt, eller digitalt - så att du kan hålla dig organiserad, förhoppningsvis för alltid!
Ett utrymme tar din mentala energi (och gör dig tokig!)


Även om du inte har något emot att sortera genom ditt eget skafferi och skrivbordslådor eller andra utrymmen i huset, kan det fortfarande finnas ett utrymme i ditt hem som bara känns hopplöst rörigt. Det kan vara garaget, vinden eller källaren - eller kanske ett lagringsutrymme du har hyrt så länge du knappt kommer ihåg vad som finns i den.

Men en professionell ordningskonsult räds inte en hopplös, överfull röra! Du kan få hjälp med att ta itu med det mest utmanande lagringsutrymmet och förvandla det till ett funktionellt utrymme du kan vara stolt över.
Du vill göra vardagliga uppgifter enklare


En ordentlig, genomtänkt ordning är själva grunden för att få vardagliga uppgifter och rutiner att löpa smidigare. Om du vill äta mer hälsosamt eller laga mer mat hemma kan en professionell ordningskonsult få ditt kylskåp och skafferi i form, vilket gör det lättare att hitta ingredienser och laga välgörande mat.

Ett ordningsproffs kan också hjälpa dig med allt ifrån att skapa en snygg och effektiv tvättstuga till att hantera pappersflöden i ditt hushåll - helt enkelt skapa smarta rutiner och system för att göra ditt hushåll mer effektivt, så att du kan spendera mer tid på vad du egentligen vill göra och mindre tid på att hantera dina saker!
Du behöver hållas ansvarig


Om du verkligen vill bli organiserad men bara inte klarar det själv, kan ansvarsskyldighet vara den saknade pusselbiten! Det fina med att anlita en professionell ordningskonsult (bortsett från det arbete personen gör med ditt utrymme) är att den här personen också fungerar som en slags inbyggd ansvarskontroll.

Bara vetskapen om att din ordningskonsult kommer att checka av dina framsteg kan räcka för att sporra dig att ta action mellan besöken!
Du är helt överväldigad


Om röran tar över ditt hem och du bara inte står ut längre, kan en professionell ordningskonsult omedelbart börja lindra din börda. Du behöver inte känna dig generad över statusen på röran i ditt hem – en professionell ordningskonsult har verkligen sett det mesta.

Ibland kan det även finnas bidragande orsaker till att det är svårt att få, eller hålla en ordning, som till exempel en ADHD-diagnos. Då kan en ordningskonsult hjälpa till med skräddarsydda system som är lätta att använda och underhålla.

SKAPA UTRYMME FÖR DITT LIV

Organisera, förenkla och systematisera ditt hem och liv. Att rensa ut de saker du inte längre använder, älskar eller behöver skapar utrymme för dig att göra mer av det du egentligen vill!

 

Ekonomiskt utrymme

Genom att sälja sådant du inte vill ha kvar får du en extra inkomst. Du blir mer medveten om vad du köper när du har koll på dina utrymmen. Du slipper köpa dubbletter av sådant du redan har  men inte hittar. Du slipper avgifter när du betalar räkningar för sent. Och så vidare...

Utrymme i form av mer tid 

Du slipper lägga tid på att leta efter saker (prylar, datafiler, papper med mera). Enligt studier lägger vi i genomsnitt cirka 10 minuter per dag på att leta efter saker. På ett år blir detta 60 timmar! En och en halv arbetsvecka. Vad skulle du vilja göra med den tiden istället?

 

Mentalt utrymme

Studier visar att oreda skapar förhöjda stressnivåer i kroppen. Röriga utrymmen i ditt hem eller på din arbetsplats tar plats även i din hjärna då hjärnan arbetar i bakgrunden med att sortera intrycken. Att bli organiserad - en gång för alla - skänker ett lugn och flow som gör att du kan fokusera på det som är viktigt i Ditt liv.

 

“En fundamental del i att skapa ett varaktigt resultat är det lärande som finns mellan mig och klienten. Ett lärande som baseras på en förståelse för vad det är som orsakar oordningen.”

Susanne Rittedal Söderblom