top of page
  • Skribentens bildSusanne Rittedal Söderblom

Ordningsakademin i Wahlgrens Värld

Bianca Ingrosso får panik av oordningen hemma hos mamma Pernilla Wahlgren. Enligt henne har det gått för långt och hon kontaktar Ordningsakademin för att rensa och organisera i garderoben hos Pernilla - som är helt ovetandes om Biancas intervention. Det blir några jobbiga dagar innan slutresultatet visar sig - ett TOMT golv, en organiserad garderob och en lättad Pernilla!

Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Susanne Rittedal Söderblom rensar i garderobeni Wahlgrens Värld
Bianca Ingrosso gör en intervention med mamma Pernilla Wahlgren!

I april 2021 var jag och min grymma organiseringskollega Saga Lindberg hemma hos Pernilla Wahlgren och rensade och organiserade hennes sovrum, klädkammare och garderob! Vilket drömjobb! Läs mer nedan om vad vi gjorde och hur det var behind the scenes. Programmet är Säsong 10 avsnitt 13. Kika här på ett klipp på Youtube!


Dagen började med att vi plockade upp Bianca hemma hos henne på Östermalm och jag körde Team-bilen till Gröna Huset på Lidingö. I bilen berättade hon om hur hon kände och hur hon kommit fram till sitt beslut att kalla in en ordningskonsult.

Filmteamet Wahlgrens Värld Susanne Rittedal Söderblom på Ordningsakademin och Saga Linberg!
Filmteamet, Susanne och Saga!
Susanne Rittedal Söderblom och Saga Lindberg - Wahlgrens Värld
Strax på väg till Pernilla med Bianca!

När vi kom fram smet jag och Saga upp på övervåningen och gömde oss tills Pernilla skulle komma hem. Vi hörde Bianca stöka och feja därnere!

Wahlgrens Värld, intervention, rensa ut och organisera hemma.
Bianca förbereder Intervention för mamma Pernilla!

Sen hörde vi världens rassel från nedervåningen och vi förstod att Pernilla kommit hem! Detta var en unik situation för Saga och mig då vi normalt inte arbetar såhär. Alltså att vi kommer hem till någon som inte vet om att vi kommer och gör en "Intervention". Jag hade dock blivit försäkrad av filmteamet både en och två och tre gånger att detta var något som de var övertygade om att Pernilla själv skulle uppskatta.


Trygga i denna förvissningen skred vi på given signal nerför trappan - och till verket! Det första Pernilla gör är att lägga sig ner på golvet... Ha ha ha! Så vad gör vi då - jo vi sätter oss ner på golvet med henne för att så att säga komma lite närmare så vi kan prata ❤.

Bianca Ingrossos intervention med mamma Pernilla Wahlgren - Susanne Rittedal Söderblom rensar i garderoben. Wahlgrens Värld.
En mycket nöjd Bianca Ingrosso vid sin Intervention med mamma Pernilla Wahlgren där vi rensar & organiserar i garderoben!

En chockad Pernilla inser vad hon kommer att få vara med om och hon tar det MYCKET bra måste jag säga! Vi är nu alla ivriga att få sätta igång och jag och Saga styr upp bygget.


Pernilla Wahlgren, Saga Lindberg och Susanne Rittedal Söderblom - Ordningsakademin
Rensning och organisering - uppstyrt som tusan!
Pernilla Wahlgren är i chock över organiseringen - Ordningsakademin
Skärmdump från Pernillas Instagram.

Filmteamet sätts på att montera förvaring och sortera upp alla möjliga klädesplagg så att Pernilla lättare kan ta beslut om vad hon vill behålla. Detta var inget one-woman-job direkt, och när jag fick frågan av Maja i filmteamet att hjälpa Bianca att göra en rensa&organisera-intervention blev jag så glad att Saga ville joina mig! Hon är guld värd 🥇. Och filmteamet var så duktiga - det var nästan att jag ville anställa dem 😬!

Bästa kollegan Saga Lindberg!

Så - vi sorterar, sorterar, ställer frågor och packar i påsar! "Pernilla - hur ofta använder du den här?", "Hur använder du denna - ofta eller mer sällan?", "Vilka av dessa x antal blåa klänningar använder du mest?", "Vilka vill du skänka vidare?" Hur många blåa jeans tänker du att du behöver? Och så vidare. Påse efter påse rensas igenom och kläder åker antingen upp på en galge eller ner i en påse för att skänkas vidare, eller till Sellpy för att säljas.

Kläder i påsar från Sellpy.
Massa klädesplag ska hitta nya hem! På Sellpy.
Sorterar kläder  - Pernilla Wahlgrens klädkammare
Mycket sortering blir det!
Att märka upp förvaringen är viktigt för att hålla ordningen över tid.

Vi flyttar ut möbler ur rummet, byter plats på klädkategorier och begränsar de olika kategorierna i snygg förvaring från IKEA! Vi använder oss utav dels STUKs olika storlekar, samt en annan serie som heter BAXNA. Viktigt är att märka upp de olika kategorierna efteråt så att det blir lätt att lägga tillbaka kläderna på den plats man valt. Lätt-att-göra-rätt så att säga!

Före och efterbilder klädskåp Pernilla Wahlgren
FÖRE EFTER
FÖRE EFTER

I två dagar höll vi på och det var SÅÅ kul att se förändringen! Det är tur man tar bilder alltså för det är sjukt satisfying att jämföra före- och efterbilder. Roligast av ALLT dock var att se och känna hur lättad Pernilla var efter att vi vara klara! Hon verkade väldigt nöjd, och vi hoppas att vi med våra organiseringsknep kaaaanske, kanske litegrann motar Olle i grind så att det inte blir stökigt lika snabbt igen! Pernilla tackade Bianca för att hon gjorde en intervention - och jag måste säga att det var väldigt modigt av Bianca att göra det - hon känner sin mamma väl!

FÖRE EFTER
FÖRE EFTER
FÖRE EFTER

Pernilla sa att hon ville SOVA inne i sin klädkammare efteråt, och att det inte varit tomt under klädställningarna på länge... sen typ Dacke-fejden! Ha ha...!


Saga, Bianca Ingrosso, Pernilla Wahlgren, Susanne Rittedal Söderblom - Ordningsakademin
Tack goa Bianca och Pernilla!
Tack Maja och hela filmteamet för förfrågan...
Wahlgrens Värld - Pernilla Wahlgren, Bianca Ingrosso
...och tack för två svinroliga dagar!

Tack så jättemycket Pernilla, Bianca, Maja, Oskar & hela filmteamet för möjligheten att vara med och få göra skillnad!/Susanne

 

Comments


bottom of page